Областният управител инж. Георги Ранов подари на спасителката на тролейбусния шофьор Мария екскурзия

Днес гост на областния управител инж. Георги Ранов по негова покана беше деветокласничката Мария Стоилова, която в петък, миналата седмица, спаси от смърт шофьор на тролейбус в Стара Загора. На срещата присъстваха и зам. областният управител Мариана Кръстева, Латинка Петрова, директор на дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия”, в който живее Мария, Димо Неделчев, директор на Спортното училище, в което учи момичето, както и приятелката му Яна, с която са били заедно в тролейбуса по време на произшествието.

15-годишната Мария разказа отново за инцидента с шофьора Филип Точев и за това, как се е притекла веднага на помощ, докато другите пътници уплашено са се чудели как да реагират. Тя призна, че се чувства горда от своята постъпка, но смята, че е дълг на всеки, ако може, да помогне в тежък момент.

Директорката на дома сподели, че не за първи път Мария проявява гражданска позиция и смелост в трудна ситуация, че е много добро дете и прилежна ученичка. Момичето тренира плуване и директорът на спортната гимназия също изрази задоволство от нейното старание и дисциплина.

Самата Мария сподели, че иска, след като завърши, да стане треньор по плуване.

В края на срещата инж. Ранов връчи на малката спасителка подарък илюстрована книга с красотите на България и обяви, че й подарява също екскурзия до избран от нея културен или исторически обект в страната. На пътешествието тя ще замине заедно с приятелката си Яна и с възпитател от училището.

19.01.2016 г.

Областният управител инж. Георги Ранов подари на спасителката на тролейбусния шофьор Мария екскурзия