Министър Христосков посети Стара Загора

Министър Христосков

Областният управител Димитринка Петрунова се срещна с министъра на труда и социалната политика в служебното правителство Йордан Христосков, който днес беше на посещение в Стара Загора. Министърът проведе работно заседание с директорите на местните структури на Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Дирекция "Социално подпомагане" и НОИ, за да получи актуална информация за работата на институциите. Министър Христосков коментира, че организира поредица от срещи в подобен формат в различните областни градове във връзка с основния приоритет на кабинета - провеждането на честни парламентарни избори на 5 октомври.
На заседанието стана ясно, че до момента на 137 души в област Стара Загора са изплатени еднократни помощи в размер на 325 лева след наводненията на 6 септември. 48 молби са в процес на обработка. Получени са 2 отказа.
Служебният министър коментира, че в национален план безработицата, макар и слабо, намалява. Подобна тенденция се наблюдава и при младежката безработица, която е над средната за Европейския съюз, но е много под равнището, регистрирано в страни, като Испания, Португалия, Гърция и т.н. В тази връзка Христосков заяви, че частният сектор проявява интерес към назначаване на младежи по национални програми и съобщи, че по програма "Старт в кариерата" ще бъдат наети около 1500 души младежи, а в "Младежка гаранция" ще се включат над 8000.

Създадена: 26.09.2014 г.
Последна редакция: 26.09.2014 г.