На 1 октомври в общините Стара Загора и Гълъбово ще се извърши проверка на Националната система за ранно предупреждение

$model->title_bg

В изпълнение на чл. 37, ал.1 от Наредбата за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението на 1 октомври от 11 ч. в общините Стара Загора и Гълъбово ще се проведе тренировка с цел проверка на техническото състояние на системата.

В 11 ч. в продължение на 50 сек. ще прозвучи предварително записано гласово съобщение „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“. След него ще последва гласово съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“. То ще бъде повторено три пъти в продължение на една минута. 30 секунди след края на предното съобщение ще прозвучи акустичен звуков национален сигнал за тревога с продължителност две минути. 1 минута след този сигнал отново ще прозвучи гласовото съобщение на живо: „Ще чуете националния сигнал за тревога“, след което ще последва акустичния сигнал за тревога. Накрая на тренировката предварително записано гласово съобщение ще обяви: „Внимание! Внимание! Внимание! Край на техническата проверка“.

От МВР призовават гражданите да запазят спокойствие по време на техническата проверка, която ще продължи общо около 12 минути.

Създадена: 2019-09-25 09:08:16
Променена: 2020-04-06 05:38:22