Областна администрация и РУО-Стара Загора стартират инициатива "Искам да бъда добър"

Областна администрац

Областният управител проф. Веска Шошева и двамата зам. областни управители Румяна Друмева и Димитър Драчев се срещнаха с кметове и зам.-кметове на общините от Старозагорска област. На срещата присъства и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.

Повод за нея беше стартът на съвместната инициатива на Областна администрация и РУО  - „Искам да бъда добър”. Темата за насилието сред младото поколение днес е превзела медийното пространство, обществото гледа с тревога на случващото се в българското училище, но организаторите на кампанията искат да изтласкат на преден план доброто и позитивизма в постъпките на нашите деца. Защото те създават много добри неща, които трябва да бъдат показвани и насърчавани, смятат инициаторите на „Искам да бъда добър”. Идеите за различни мероприятия и събития в рамките на кампанията ще тръгнат не от институциите, а от децата по класове. Няма да има ограничения и регламент. Учениците от училищата на Старозагорска област сами ще решат как да се включат в инициативата, която ще продължи през целия месец май.

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, най-изявените училища, класове и ученици ще получат грамоти. На училището – първенец, Областна администрация ще връчи плакет. Авторите на инициативата „Искам да бъда добър” изразяват надежда кампанията  да не се ограничи само в рамките на месец май, а да продължи и занапред, а всяка година преди 1 юни училища и ученици да получават отличия за свършени добри дела.

В края на срещата областният управител проф. Шошева благодари на участниците за тяхното отговорно отношение към темата, за готовността за подкрепа и за добрите идеи, които те споделиха по време на разговорите. „Вярвам, че стъпката, която предприемаме, е правилна. Уверена съм, че ще станем свидетели на много интересни и нестандартни инициативи, на които ще дадем гласност, за да може цялото общество да види, че нашите деца са способни да творят добро и го правят всеки ден”, каза проф. Шошева.   

5.04.2017 г.    

Създадена: 05.04.2017 г.
Последна редакция: 05.04.2017 г.