Областният управител Гергана Микова и зам. областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов присъстваха на празничното шествие в Казанлък

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов присъстваха днес на кулминацията на Фестивала на розата, който се провежда за 115-и път в Казанлък. Гости на празника бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-председателят Емил Христов, министрите Лиляна Павлова и Николинка Ангелкова, митрополит Киприан, посланици от дипломатически мисии в България, хиляди казанлъчани, чуждестранни туристи от цял свят.

Празникът стартира с ритуала розобер в една от розовите градини край Казанлък. Точно на обяд започна традиционното празнично шествие, в което се включиха над 5000 участници – деца от детски градини и училищата в града, представители на чуждестранните делегации от побратимените с Казанлък градове, на различни културни институции, на читалища и неправителствени организации. В края на шествието на булеварда се изви дълго празнично хоро.  

Създадена: 03.06.2018 г.