Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев присъстваха на първа копка за рехабилитация на пътя Стара Загора-Раднево

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев присъстваха днес на първата копка, която положи началото на рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево. Гости на събитието бяха и знародният представител Радостин Танев, зам.-кметовете на Стара Загоря Йордан Николов и Янчо Калоянов, инж. Светослав Глосов, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Отсечката, която ще се ремонтира, е с дължина 30 км и е част от път ІІ-57 Стара Загора-Раднево в област Стара Загора. Проектът лот 1а се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Пътно поддържане – 2000“, в което участват: „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ – ТК“ , в което участват „Мотт Макдоналд Лимитед”, Великобритания, „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

В своето обръщение г-жа Микова подчерта изключителната важност на проекта и изрази надежда, че строителните работи ще бъдат извършени качествено и в срок. Тя пожела успех на фирмата-изпълнител.

Срокът за завършване на рехабилитацията на пътния участък е 15 месеца. Стойността на целия проект е 20 млн.лв.

По време на ремонтните дейности отсечката няма да бъде затваряна, ще се спира движението в лентите, по които се работи.

3.10.2017 г.

Създадена: 03.10.2017 г.
Последна редакция: 03.10.2017 г.