Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев провериха готовността за зимата на два опорни пункта в Гурково

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев инспектираха днес внезапно два опорни пункта – над Гурково и Младежки дом Гурково, за да проверят готовността на фирмите за зимния сезон. Директорът на Областно пътно управление Илия Златев също присъства на проверката.

За почистването и поддържането на прохода през зимния сезон отговаря ”Пи Ес 2014”- Стара Загора. Съгласно оперативния план за поддръжка, в двата опорни пункта трябва да се намират в готовност за работа 1 роторен снегорин, 2 снегорина, 6 комбинирани машини, 1 автомобил за разпръскване на химични вещества и 2 товарачни машини. Инспекцията установи, че цялата необходима техника – общо 12 машини, е в наличност. Проверка на документите на машините от страна на „Пътна полиция”, Казанлък, показа, че всички са преминали прегледи и са в изправно състояние.

В момента в двата пункта има складирани общо 1200 т пясък и 1000 т сол. От поддържащата фирма гарантираха, че ако зимата се окаже отново тежка и продължителна, за прохода ще бъдат доставени допълнителни количества.

Шефът на „Пътна полиция”, Казанлък, инспектор Тодор Николов обясни, че тази година при много тежки метеорологични условия с обилни снеговалежи проходът Хаинбоаз ще бъде затварян за няколко часа, докато се обработва и разчиства от снега пътната настилка. Така до минимум ще се намали възможността автомобили да закъсват на пътя и да създават още по-големи затруднения за фирмите, които се грижат за зимната поддръжка.

1.11.2017 г.

 

Създадена: 01.11.2017 г.