Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов участваха в тържественото честване на Деня на Стара Загора

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов участваха днес в тържественото честване на Деня на Стара Загора - 5 октомври. На тази паметна дата преди 141 години княз Александър Богориди полага основния камък за възстановяването на опожарения по време на Руско-турската война град. 

Празникът започна с тържествен молебен, отслужен от Старозагорски митрополит Киприан и свещеници в катедралния храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". Пред паметника "Защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877" и пред символичния камък за възстановяването на града бяха положени венци и цветя. Кметът Живко Тодоров, зам.-председателят на НС Емил Христов, депутати, председателят на ОбС Мария Динева, зам.-кметовете на Общината, представители на политически партии и институции, стотици граждани сведоха глави в знак на признателност към паметта на героите, бранили свободата и независимостта на България. 

Под звуците на химна на Република България пред сградата на Общината бяха издигнати тържественоНационалния фрлаг, знамето на Стара Загора и на ЕС. По вече утвърдена традиция, кметът Живко Тодоров връчи символичния ключ на града на новоизбрания кмет на Млада Загора  Боряна Патеркова. Г-н Тодоров се обърна с поздрав към младите хора на града и към всички свои съграждани и им пожела да бъдат горди с историята и успехите на своя град. 

Деца от детски градини и старозагорски училища зарадваха събралото се на площада множество с богата музикална програма.     

 

Създадена: 2020-10-05 09:18:01
Променена: 2020-10-21 13:08:59