Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на дискусия на тема "Конституцията и свободата"

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на дискусия на тема „Конституцията и свободата“. Събитието беше организирано от Съюза на юристите – Дружество Стара Загора и бе посветено на 140-ата годишнина от приемането на търновската конституция.

Лекция за изготвянето и приемането на Търновската конституция изнесе проф. Лъчезар Дачев, декан на Юридическия факултет на Русенския университет.

Г-жа Микова поздрави юристите, които на 16 април – Деня на Конституцията, честват своя професионален празник. „Вие упражнявате професия, която олицетворява две неща - чест и отговорност. Във Ваше лице ние виждаме и очакваме справедливост, когато обстоятелствата ни принудят да я търсим. И благодарение на Вас вярваме в справедливостта. Въпреки огромните предизвикателства, пред които сте изправени, Вие продължавате да изпълнявате с достойнство своя дълг. Пожелавам Ви здраве, мъдрост и удовлетворение от постигнатото. Радвайте се на своите успехи, укрепвайте доверието на хората в Конституцията на Република България и в устоите на българската държавност“, каза областният управител.           

Създадена: 15.04.2019 г.