Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на отбелязването на 145-ата годишнина от обесването на Левски

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на общоградския ритуал по отбелязването на 145-ата годишнина от героиччната смърт на Васил Левски. Поклонението пред паметта на Апостола се състоя пред неговия паметник в Стара Загора. На него присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, старозагорски депутати, командирът на Втора Тунджанска бригада ген. Костадин Кузмов, деца от училища и детски градини, много граждани.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията отслужиха заупокойна литургия в памет на Апостола на свободата. Ученици от СУ „Васил Левски“ изнесоха рецитал. С думи на преклонение пред великото дело и саможертвата на една от най-светлите личности в българската история се обърнаха г-жа Сотирова и митрополит Киприан.

Официалните лица и гражданите поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

 

Създадена: 19.02.2018 г.