Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на откриването на среща на експертите по социални дейности и здравеопазване

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на Първата национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините в България. Форумът се провежда в Стара Загора и се организира от НСОРБ. Гости на откриването бяха зам.-кметът Иванка Сотирова, изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова, зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, зам.-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Валентин Димитров и др.

Сред темите на двудневния форум са „Превенция на бедността и социалното изключване, как да осигурим ефективни социални и здравни услуги”, „Интегриране и ресурси за по-ефективна социална подкрепа”, представяне на добри практики от общината домакин – Стара Загора, дискусия за предизвикателствата пред развитието на социалните и здравните услуги в общините и др.

Г-жа Микова поздрави участниците в срещата. „Обществото ни е длъжник на експертите, които се занимават със социални дейности. Често ние забравяме колко е важен вашия труд, колко трудно е вашето ежедневие. Нерядко ви се налага да загърбвате личните си проблеми, за да се занимавате с мъката и страданието на другите. Респект пред себеотрицанието, което проявявате, за да помагате на хората. Всеки от вас е Човек с главно Ч”, каза областният управител.

26.10.2017 г.

Създадена: 26.10.2017 г.