Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на спектакъла "Молитва за Стара Загора"

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха снощи на уникалния по рода си спектакъл „Молитва за Стара Загора”, посветен на140-годишнината от боевете за Стара Загора. Невероятното по своите мащаби светлинно-музикално представление се състоя под монумента „Самарското знаме” и събра близо 30 000 старозагорци на историческия хълм, на който са се водили бойните действия преди 140 години.

Пред паметника бяха поднесени венци от името на председателя на Народното събрание, вицепрезидента, Община Стара Загора и Старозагорски военен гарнизон, зам.-председателя на Народното събрание, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на отбраната, областния управител, Общинския съвет, Тракийския университет, „Мини Марица Изток“ ЕАД, политически и обществени организации. Със слово по повод годишнината и в памет на геройски загиналите за свободата български опълченци и руски воини към своите съграждани се обърна кметът Живко Тодоров. От името на делегацията от руския град Самара приветствие отправи Галина Андриянова, председател на Общинския съвет на побратимения със Стара Загора руския град.

Хилядите гости на тържеството имаха възможността да се насладят на невероятна феерия от звук и светлина. Един от основните акценти в спектакъла беше молитвата за Стара Загора и нейните жители, произнесена от митрополит Киприан.

1.08.2017 г.

Създадена: 01.08.2017 г.
Последна редакция: 01.08.2017 г.