Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на връчването на наградите от детския конкурс "Бъди ми приятел"

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на връчването на наградите на победителите от конкурса за детски рисунки под мотото „Бъди ми приятел“. Събитието е част от едномесечната кампания на Гражданско сдружение „Алтернатива 55“, посветена на Световния ден на аутизма – 2 април. Тази година кампанията премина под егидата на областния управител. Нейната цел е да се развие подкрепяща среда към децата с аутистичен синдром и техните родители. В рамките на поредицата от инициативи деца и родители се срещнаха с г-жа Микова в сградата на Областна администрация. Проведоха се и дни на отворените врати за специалисти и студенти.

В конкурса се включиха момичета и момчета от детски градини и училища от цялата страна, както и деца от Център „Алтернатива“, администриран от сдружението. Най-добрите творби бяха подредени във фоайето на РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора  Г-жа Микова и зам.-кметът Иванка Сотирова наградиха малките художници.

 

Създадена: 02.04.2018 г.