Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха в честването на Деня на народните будители

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха днес в общоградското честване на Деня на народните будители – 1 ноември.

То започна сутринта със заупокойна молитва в памет на митрополит Методий Кусев, отслужена от митрополит Киприан и свещеници в храма „Св. Теодор Тирон” по повод 95-ата годишнина от неговата кончина. По-късно пред паметника на големия българин в парк „Аязмото” се състоя празничната програма. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, граждани и деца от различни училища присъстваха на тържеството.

Поздрав към всички отправи г-жа Микова. В своето слово тя напомни, че държавата България е била център на култура и духовност далеч назад във вековете, във време, когато в Европа са съществували много малко от днешните държави. „Макар че понякога се чувстваме пренебрегнати от другите европейци, ние трябва да помним какво сме дали на света и да бъдем горди българи”, каза областният управител. Тя отправи и думи на дълбока почит и благодарност към святото дело на митрополит Методий Кусев, будител, книжовник и създател на старозагорския парк „Аязмото”.

Венци и цветя пред паметника на митрополит Методий поднесоха официалните гости и гражданите на Стара Загора. 

1.11.2017 г.  

Създадена: 01.11.2017 г.