Областният управител Гергана Микова награди участници в националния конкурс за детска рисунка "Дечко Узунов"

Областният управител

Областният управител Гергана Микова награди днес победители от националния конкурс за детска рисунка на името на големия български художник Дечко Узунов. Той се провежда в Казанлък под патронажа на областния управител на Стара Загора и е организиран от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов“. На 22 февруари 2018 г. се навършват 119 години от рождението на известния художник, който е роден и израснал в Казанлък.

Тази година в надпреварата за най-добра рисунка участваха над 800 ученици от всички краища на страната на възраст от 7 до 14 години. Темата на конкурса беше „За теб“. Награди от различни институции и от фирмите, спонсори, получиха 80 ученици.

„За мен е чест да бъда на вашия празник. Днес навън вали и е мрачно, но в тази зала е слънчево и топло благодарение на вас, деца. С вашите добри и честни детски очи вие пресъздавате красотата на света в картини. Пожелавам ви този конкурс да бъде само началото на бъдещите ви успехи в живота и в изкуството, което творите“, обърна се с поздрав към участниците г-жа Микова. 

Тя връчи специалната награда на областния управител на две момиченца – четвъртокласничката Магдалена Петкова, която е от Казанлък, и на 7-годишната Теодора Ананиева от Плевен. Двете деца излязоха на сцената заедно със своите преподавателки по изобразително изкуство, които благодариха на областния управител и на домакините на празника за това, че вече 11-а година организират конкурса за детска рисунка и стимулират развитието на младите таланти.

Създадена: 22.02.2018 г.