Областният управител Гергана Микова представи новия директор на РЗОК-Стара Загора

Областният управител

Областният управител Гергана Микова представи днес официално пред служители и журналисти новия директор на Регионалната здравноосигурителна каса – Стара Загора (РЗОК) д-р Жулиета Здравкова.

„Полежавам Ви да запазите досегашния ритъм и да продължите с грижата за здравните заведения. Трябва да защитим и УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”, защото за хората, които нямат възможност да се лекуват в частните болници, тове е единственият начин да получат здравна грижа, която е тяхно основно човешко право”, каза г-жа Микова.

„За мен е чест да работя с изграден екип от специалисти”, обърна се към новите си колеги д-р Здравкова и благодари за сърдечното посрещане.

Д-р Жулиета Здравкова е завършила хуманна медицина в Тракийски университет през 1995 г. През 2010 г. придобива специалност „Детски болести” и работи в Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”. До 2013 г. е била началник на Спешното отделение и Консултативно-диагностичния блок на Университетска болница. До началото на 2017 г. е била началник на Транспортен Диагностично-консултативен център – Стара Загора. През настоящата година е придобила специалност „Спешна медицина”. До встъпването си в длъжност като директор на Регионалната здравноосигурителна каса е била началник на Консултативно-диагностичния блок на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора.

12.12.2017 г.

Създадена: 12.12.2017 г.