Областният управител Гергана Микова присъства на клетвата на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествената клетва на завършващи стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък. Учебното заведение е в структурата на Академията на МВР. Гости на събитието бяха зам.-министрите на МВР Стефан Балабанов и Милко Бернер, депутатът Маноил Манев, ректорът на Академията на МВР доц. д-р Неделчо Стойчев, новият директор на ОД МВР Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев, родители и близки.

Преди тържествения ритуал по полагане на клетвата официалните лица поднесоха венец и се поклониха пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи, който се намира на територията на Центъра.

Приветствени слова към курсистите се обърнаха ректорът на Академията, зам.-министърът Стефан Балабанов, областният управител. Г-жа Микова поздрави младите мъже и жени за техния избор да служат на родината и да се грижат за спокойствието, сигурността и имуществото на българските граждани. Тя им пожела успех в трудната и отговорна професия.

102 стажанти, от които 6 жени, положиха клетва ПО Етичния кодекс на служителите на МВР и обещаха да изпълняват с чест и достойнство своя дълг и да издигат положителния имидж на вътрешното министерство. Новите служители на МВР са завършили курс за млади изпълнителски длъжности „Водач на оперативен автомобил II степен” и „Младши автоконтрольор II степен”.

4.08.2017 г.  

Създадена: 04.08.2017 г.
Последна редакция: 04.08.2017 г.