Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на Дни на училищната психология

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на Дни на училищната психология, които стартират в Стара Загора. Това е първата национална среща на учители и психолози, посветена на училищната психология. Гост на форума бе и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. В продължение на три дни участниците ще обсъждат добри практики за преодоляване на проблемите сред децата в българските училища.

В своето приветствие г-жа Микова заяви: „От дълги години проблемите в училищата се трупат и се подценяват. Цялото общество трябва да осъзнае колко е важно да опазим децата си от инвазиите на днешното време. Няма как един млад човек да е полезен, ако е добре образован, но е с лабилна психика. Нашите деца имат духовни потребности и ние сме длъжни да им ги дадем. Затова Вашата инициатива е много навременна и полезна. Поздравявам организаторите за добрата идея. Надявам се да продължите дискусиите и обмена на добри практики и на следващи ваши срещи. Пожелавам успех на Дните на училищната психология”.

С поздрав към участниците се обърнаха и г-жа Михайлова и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора.

Срещата ще продължи до 13 октомври. В нея ще се включат представители на образователни институции и психолози от цялата страна.

10.10.2017 г.

Създадена: 10.10.2017 г.