Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на нов офис на КОНПИ в Стара Загора

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на новия офис на териториалното бюро на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество в Стара Загора. Гости на събитието бяха и председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, представители на различни институции.

Сградата, в която се помещава новият офис, е предоставена на Комисията от държавата. Тя е изцяло реновирана. Служителите ще разполагат с модерна техника, която ще им дава възможност да осъществяват видеоконферентна връзка с техни колеги от цялата страна. В старозагорското бюро до този момент са работили двама души, но се очаква техният брой да нарасне до 18. Юристи и икономисти ще са специалистите, които ще попълнят свободните работни места.

По време на официалното откриване г-н Георгиев съобщи, че 2017 г. е най-силната за КОНПИ от нейното създаване до сега. До този момент Комисията е конфискувала незаконно придобито имущество в размер  на над 19.2 млн.лв. За цялата 2016 г. размерът на тези средства е бил под 19 млн.лв.

Г-жа Микова поздрави служителите на КОНПИ с новата придобивка и им пожела успех. „Сградата, в която се помещавате, отговаря на всички съвременни изисквания за вашата дейност. Надяваме се, че и резултатите от работата ви ще са ефективни и в полза на цялото ни общество”, каза тя.

25.08.2017 г.

 

Създадена: 25.08.2017 г.