Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на нов полицейски участък

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържественото откриване на полицейски участък „Лозенец” към Второ РПУ в Стара Загора. Гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, главният секретар на МВР Младен Маринов, депутатът Маноил Манев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кметът Йордан Николов, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, представители на съда и прокуратурата, служители на МВР, граждани.

Новият участък се намира в кв. „Лозенец” в сградата, в която се помещава и културно-информационният център на неправителствената организация „Етносвят България”. Решението за предоставяне на част от сградата за участък е на Общинския съвет в Стара Загора.

С поздрав към присъстващите се обърнаха директорът на ОД МВР Стара Загора главен комисар Георги Хаджиев, главен комисар Младен Маринов, Живко Тодоров, Гергана Микова.

„Откриването на този участък днес е нагледен пример за отлично взаимодействие между държавните институции и местната власт. Вместо да си разменяме официални писма и любезности, ние си подадохме ръка и направихме така, че една дълго чакана придобивка да стане реалност за по-малко от два месеца. Надявам се, че участъкът ще даде повече спокойствие и сигурност на хората, които живеят в района. Полицаите, които ще работят тук, ще могат да откликват максимално бързо на техните сигнали и оплаквания”, каза областният управител.

След тържествения водосвет, отслужен от свещеници от Старозагорската епархия, официалните гости разгледаха участъка. Той се състои от 8 стаи и в него ще работят 17 полицейски инспектори. На служителите са осигурени много добри материално-технически условия за работа.

4.12.2017 г.

Създадена: 04.12.2017 г.