Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на нова сграда на "Оскар Рюег" в Стара Загора

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на новата производствена сграда на „Оскар Рюег България“ ЕООД. Швейцарската фирма откри преди 11 години своя първи цех за производство на части за автомобили в Стара Загора. В началото в нея работеха 15 души, днес броят на служителите е над 180.

Гости на празника бяха също зам.-кметът Красимира Чахова, представители на швейцарското посолство у нас, на работодателски организации, клиенти на предприятието, работници.

С поздрав към присъстващите се обърна собственикът на „Оскар Рюег България“ Едуард Хени. Г-жа Микова също поздрави участниците в събитието.

„За мен е чест да присъствам днес на вашия двоен празник. Виждаме, че г-н Хени е направил своя верен избор, като е решил да инвестира точно в Стара Загора. Нашият град има не само древна история и култура. Той се развива динамично и е на челните места в страната по икономически растеж. 11 години са една прекрасна детска възраст, време за мечти и надежди за бъдещето. Уверена съм, че вие ще постигнете още много тук. Пожелавам ви да продължите да разраствате производството си и в близко време отново да бъдем ваши гости за откриването на поредната ви сграда“, заяви г-жа Микова.

След тържествения водосвет, отслужен от свещеници от Старозагорската епархия, гостите имаха възможност да разгледат производствената база на фирмата.

Създадена: 01.06.2018 г.