Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на новата учебна година в две старозагорски училища

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова бе днес гост на откриването на новата учебна 2019/2020 година в две старозагорски училища – ОУ „Кирил Христов“ и СУ „Максим Горки“.

Празникът в ОУ „Кирил Христов“ започна с тържествено издигане на знамената на България и ЕС на фона на държавния химн и химна на Обединена Европа. С приветствие към учителите, децата и родителите се обърнаха директорът на училището Господин Балъкчиев и г-жа Микова. „Дълбок поклон пред Вас, уважаеми преподаватели. Благодарим ви за грижите, които полагате за нашите деца. Вие не само ги обучавате, вие ги изграждане като личности и като добри граждани на България“, каза областният управител. Тя пожела на учениците да не бързат да порастват, да се радват на щастливо детство, да уважават своите преподаватели и да бъдат прилежни в учението.

ОУ „Кирил Христов“ посреща учебната година с поредната си нова придобивка. Едно от мазетата в сградата е превърнато в пъстра зала „Природа“, потънала в зеленина и оборудвана с красиви мебели. В нея децата ще могат да отдъхват и да приемат гости на училището.  

В СУ „Максим Горки“ тържеството започна със света литургия за здраве и успех, отслужена от свещеници от Стара Загора. С топли думи към малките първокласници, учениците и учителите г-жа Микова ги поздрави за първия учебен ден. Богата музикална програма зарадва стотиците гости, дошли на празника в двора на училище „Максим Горки“.  

Създадена: 2019-09-16 08:22:40
Променена: 2020-06-05 09:40:10