Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на Център за безплатни юридически консултации

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на Регионалния център за консултиране към Адвокатския съвет на адвокатската колегия в Стара Загора. Центърът е седми поред в страната. В него безплатни правни консултации ще дават 22-ма адвокати от Старозагорската колегия. От услугите им ще могат да се възползват граждани от уязвими социални групи от Старозагорска област, чиито доходи са до минималния праг на бедност у нас. Центъра ще могат да посещават за правен съвет и социално слаби лица, пострадали от насилие.

Гости на откриването бяха Елена Чернева, председател на Националното бюро за правна помощ, Златина Йовчева, председател на Съвета на адвокатската колегия в Стара Загора, директорът на Бюрото по труда Георги Коев, адвокати.

В своето приветствие към присъстващите г-жа Микова изрази удовлетворението си от създаването на център за безплатна юридическа помощ в областния град. Радвам се, че старозагорските адвокати са прегърнали идеята да помагат безвъзмездно с юридически консултации на хора, които често не могат да си ги позволят заради ограничените си доходи. Тя пожела успех в работата на Регионалния център.

От думите на г-жа Чернева стана ясно, че Центърът ще предоставя и мобилни услуги. В определени дни от месеца адвокати ще посещават по-малките населени места от областта, за да консултират на място нуждаещи се граждани.

8.06.2017 г.

Създадена: 08.06.2017 г.
Последна редакция: 08.06.2017 г.