Областният управител Гергана Микова присъства на празника за Деня на Казанлък

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествата, посветени на Деня на Казанлък, който по традиция се отбелязва в първия петък на месец юни. Гости на празника бяха дипломати, чуждестранни делегации от побратимени с Казанлък градове, народни представители, ръководители на държавни институции, много граждани.

Преди старта на официалната програма г-жа Микова връчи на кмета на Казанлък Галина Стоянова Почетния знак на областния управител. Отличието й бе присъдено за доброто сътрудничество между Община Казанлък и Областна администрация Стара Загора.  

Тържеството на площада започна с молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от епархията. Под звуците на химна на Република България на площад „Севтополис“ бе издигнат националния флаг. С приветствие към гостите се обърна г-жа Стоянова.

Празникът продължи с тържественото заседание на Общинския съвет, на което бяха връчени тазгодишните отличия „Почетен гражданин на Казанлък“. Престижното звание бе присъдено на младия професор по физика Теньо Попминчев и на хореографа на ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов. На събитието присъстваха и тазгодишната носителка на приза „Царица Роза“ Михаела Хаджиева и нейната подгласничка Бианка Нягалова.

 

Създадена: 01.06.2018 г.