Областният управител Гергана Микова присъства на тържествената сесия на Общинския съвет в Стара Загора

Областният управител

Областният управител Гергана Микова присъства на тържествената сесия на Общинския съвет в Стара Загора. На тържествената сесия на Общинския съвет в Стара Загора с отличие „Почетен знак на Стара Загора“ за съществен и значим принос за развитието на общината и заслугите към нейните граждани бяха удостоени номинираните за почетни граждани - председателят на НЧ „Св. Климент Охридски“ д-р Иван Аяров, Иван Иванов, художникът Христо Танев и комисар Стоян Колев.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе удостоен със знак за особени заслуги на община Стара Загора, а Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан - с благодарствен плакет за заслуги от името на кмета Живко Тодоров и община Стара Загора.

В конференцията с научни доклади се включиха д-р Николай Атанасов, проф. Петко Петков, д-р Румяна Лечева и началникън на ТД "Държавен архив" Галинтин Караславов. Доклад изнесоха и близки на блаженопочившия Старозагорски митрополит Методий Кусев, след което бе излъчен документален филм за делото и живота му, реализиран от екипа на Телевизия СКАТ.

Конференцията, модерирана от г-жа Данка Калчева, закри Старозагорския митрополит Киприан. Той благодари на Областна администрация и община Стара Загора за доброто и успешно партньорство в организацията на честванията, на всички участници в конференцията и на екипа, който създаде филма за живота на дядо Методий и делото му.

На събитието присъстваха заместник-председателят на НС Емил Христов, заместник областните управители Петя Чакърова и Красимир Червилов, народните представители Радостин Танев и Донка Симеонова, заместник-кметовете Иванка Сотирова, Красимиа Чахова, Янчо Калоянов, общественият посредник Надежда Чакърова-Николова, общински съветници и представители на духовенството.

Създадена: 08.10.2018 г.
Последна редакция: 08.10.2018 г.