Областният управител Гергана Микова присъства на дипломирането на абсолвенти от Тракийския университет

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова присъства днес на тържествената церемония по връчването на дипломите на 92-рия випуск студенти от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Хипократова клетва положиха 84 момчета и момичета, завършили магистърска степен. 

На празника присъстваха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, зам.-министърът на МЗХГ доц. д-р Янко Иванов, който също е възпитаник на Ветеринарномедицинския факултет, проф. д-р Паскал Желязков, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, представители на различни институции, преподаватели, родители на абсолвентите. 

С поздрав към младите хора се обърнаха ректорът на университета, деканът на факултета доц. д-р Тодор Стоянчев, зам.министърът и областният управител. 

"Гордеем се с вас, защото вие сте част от научния потенциал на Стара Загора и на България. Разчитаме на това, че където и да ходите по света, някой ден вие отново ще се върнете в своята страна. Вие сте надеждата за нейното бъдеще. Попътен вятър и успех в живота", пожела г-жа Микова на завършилите ветеринари. Тя връчи дипломата на един от отличниците на випуска - Людмир Ибушев. Той завършва с успех 5.50. С най-висок успех от  Випуск '2020 е Марин Куртов - 5.88. Той получи дипломата си от доц. д-р Добри Ярков. 

Създадена: 2020-10-16 10:41:11
Променена: 2021-01-23 15:27:54