Областният управител Гергана Микова призова да не се всява паника заради увечилаването на случаите на коронавирус в Старозагорска област

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков дадоха днес пресконференция във връзка с увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 в Старозагорска област през последните три дни.
От неделя до днес общият брой на заразените жители на Старозагорска област, дали положителни проби при тестване с PCR тест, е 11. От тях жена на 55 години е в тежко състояние и от два дни е на интубация. Други 4 души също са хоспитализрани.  Останалите са безсимптомни и са поставени под карантина. 
Всички 11 случая са на хора, работещи в две предприятия в Стара Загора.
В тези предприятия са засилени мерките за ограничаване на заразата и за осигуряване на безопасността на останалите работници. Извършва се дезинфекция на най-високо ниво по няколко пъти на ден, увери д-р Станков. 
Г-жа Микова призова да не се всява паника заради увеличения брой на заразените и да се спазват строго всички предписани превантивни мерки срещу вируса. 
 

Създадена: 2020-06-10 13:09:04
Променена: 2021-05-16 12:47:19