Областният управител Гергана Микова продължи срещите си с кметове на общини от областта

Областният управител

Днес областният управител Гергана Микова продължи поредицата си от срещи с кметове на общини от Старозагорска област. Тя посети Гурково и Николаево и разговаря последователно с кметовете Иван Иванов и Косьо Косев.

Двамата градоначалници запознаха г-жа Микова с икономическото състояние на своите общини и проектите, по които работят и по които очакват финансиране от различни програми.

В Гурково г-жа Микова посети заедно с кмета дестилерия за производство на розово масло. Собственикът на розоварната обясни, че тази година реколтата е много добра. Надеждите са за високи добиви и успешна реализация на крайния продукт на световните пазари.

Г-н Косев информира областния управител, че в най-скоро време се очаква нова фирма да заработи на територията на бившия порцеланов завод в Николаево. Предприятието е за производство на врати за индустриални и жилищни сгради. На първия етап във фирмата ще бъдат разкрити около 50 работни места.Безработицата оставата най-сериозният проблем в малката община. Земеделието е есновният поминък на населението в нея.

23.05.2017 г.     

Създадена: 23.05.2017 г.
Последна редакция: 23.05.2017 г.