Областният управител Гергана Микова се срещна с посланика на Египет

Областният управител

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с посланика на Арабска република Египет в България Моайед Фатхалла Ел Дали. Той посещава за първи път Стара Загора.

Негово превъзходителство заяви, че бизнесмени от индустриалната зона, която обединява три големи египетски града - Исмаилия, Суец и Порт Саид, проявяват интерес към старозагорската индустриална зона „Загоре“. Според г-н Ел Дали това е добър повод за установяване на сътрудничество между градовете Исмаилия и Стара Загора. „Има много общо между Исмаилия и Стара Загора, както в икономически, така и в исторически план. Исмаилия също е бил разрушаван до основи, а след това възстановяван. В него днес е разположена администрацията на управлението на Суецкия канал. Градът е изключително озеленен, много красив, с много запазени къщи в европейски стил, в които са живеели строителите европейци“ каза посланик Ел Дали.

Г-жа Микова заяви, че подписването на договор за приятелство и сътрудничество може да е в основата на бъдещо успешно партньорство между български и египетски фирми. „Идеята за задълбочаване на връзките между нашите две страни е много добра и аз я подкрепям напълно. Смятам, че побратимяването между Стара Загора и Исмаилия може да засили контактите в сферата на икономиката, културата и туризма“, каза областният управител.  

Създадена: 05.04.2019 г.
Последна редакция: 05.04.2019 г.