Областният управител Гергана Микова участва в дискусия "Да! На българската икономика"

Областният управител

Областният управител Гергана Микова участва днес в поредната дискусия от Националната кампания на вестник „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) „Да! На българската икономика”, която се проведе в Стара Загора. На форума присъстваха зам.-председателят на НС Емил Христов, зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, зам.-министърът на социалното министерство Зорница Русинова, депутати от Старозагорския район, представители на бизнеса, на работодателски и неправителствени организации, на научните среди. Домакин на срещата беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Г-жа Микова поздрави участниците в срещата. Тя заяви, че съвместните дискусии между изпълнителната и законодателната власт от една страна и бизнеса от друга, са от изключителна важност, защото поставят на обсъждане  икономически проблеми, за чието решаване са необходими общите усилия на държавата и работодателите. Тя напомни, че наскоро в Стара Загора по инициатива на Областна администрация и на Клуба на работодателите бе проведена среща на бизнеса с министъра на образованието Красимир Вълчев. На нея предприемачите поставиха открито наболели въпроси, свързани с осигуряването на квалифицирана работна ръка и подготовката на кадри.  

Г-н Тодоров запозна присъстващите с проекта за изграждане на Индустриална зона „Загоре” в периферията на града и възможността с финансовата помощ на държавата и на общината на терена от 110 дка да бъде изградена подходяща инфраструктура, която да създаде условия за привличане на наши и чужди инвеститори.

Недостигът на квалифицирани кадри за всички бизнес отрасли, нуждата от промени в професионалното образование, засилване на връзката между средно и висше образование и работодатели, бяха сред темите, които разискваха участниците във форума.

4.12.2017 г.

Създадена: 04.12.2017 г.