Областният управител Гергана Микова участва в общоградското честване на Деня на народните будители

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха  в общоградското честване на Деня на народните будители – 1 ноември.

Празникът  започна сутринта със заупокойна молитва в памет на митрополит Методий Кусев, отслужена от митрополит Киприан и свещеници в храма „Св. Теодор Тирон” по повод 96-ата годишнина от неговата кончина. По-късно пред паметника на големия българин в парк „Аязмото” се състоя празничната програма. На тържеството присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, граждани и деца от различни училища присъстваха Поздрав към всички отправи г-жа Микова. В своето слово тя напомни, че държавата България е била център на култура и духовност далеч назад във вековете, във време, когато в Европа са съществували много малко от днешните държави. Венци и цветя пред паметника на митрополит Методий поднесоха официалните гости и гражданите на Стара Загора.

В навечерието на празника на 31 октомври, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“  се състои официалното връчване на наградата „Анастасия Тошева“ на Община Стара Загора и наградата „Будител на Стара Загора“ на Съюза на учените. Бе представен и документален филм за живота и делото на Митрополит Методий Кусев.

 

 

Създадена: 01.11.2018 г.