Областният управител Гергана Микова връчи Почетен знак на ръководителя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров

Областният управител

Областният управител Гергана Микова връчи снощи Почетен знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл „Българе” и негов продуцент Христо Димитров.

Най-големият частен фолклорен ансамбъл в Европа гостува в Стара Загора със спектакъла „Осмото чудо”. Уникалната музикално-танцова постановка представя богатството на българския фолклор в неговото многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф е Христо Димитров. В продължение на повече от два часа препълнената зала на Операта аплодира бурно талантливите певци и танцьори и няколко пъти ги извика на бис след края на представлението.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя и да Ви благодаря за поредния прекрасен празник на българския фолклор, който Вие подарихте тази вечер на старозагорската публика. Спектакълът „Осмото чудо” е не само наслада за сетивата, но и символ на българщината. Той е пример за родолюбие и пълна отдаденост на българската история, традиции и фолклор. С Вашето изкуство Вие ни правите щастливи, но и ни карате да мислим за  вечните човешки ценности, за съхранението на родовата памет и дух”, каза г-жа Микова при връчването на почетното отличие.

Ръководителят на „Българе” благодари на областния управител и на старозагорската публика за топлото посрещане и обеща ансамбълът отново да гостува в града, за да могат повече хора да се докоснат до магията на „Осмото чудо”.

28.06.2017 г.

Създадена: 28.06.2017 г.
Последна редакция: 28.06.2017 г.