Областният управител и неговите заместници присъстваха на празничното шествие в Казанлък

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областните управители Петя Чакърова и Димитър Драчев присъстваха днес на последния ден от тържествата в рамките на тазгодишния Фестивал на розата ‘2017, който се провежда за 114-и път в Казанлък. Гости на празника бяха министрите Лиляна Павлова и Боил Банов, зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати от Старозагорския район, представители на дипломатическите корпуси у нас, хиляди граждани, сред които и много чужденци от Япония, Южна Корея, Китай, Германия и други държави.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова посрещна официалните гости в Общината, облечена в народна носия. Оттам всички се отправиха към розова градина край с. Крън, където зрителите имаха възможност да наблюдават ритуала розобер, пресъздаден от фолклорни състави.

Най-голям интерес предизвика празничното шествие по централния булевард. Поведоха го тазгодишната Царица Роза Цвети Илиева и нейните подгласнички, качени на колесница, Деца от детски градини и училища, служители от културни институции, групи за народни песни и танци, кукерски състави, читалищни дейци, гости от Гърция, Македония, Сърбия и други страни се включиха в пъстрото дефиле, което продължи повече от час. Накрая пред трибуните се изви българско хоро, а Царица Роза закри тазгодишния Фестивал на розата и пожела на гостите и на своите съграждани догодина отново да бъдат част от незабравимия празник в Града на розите и тракийските царе.

4.06.2017 г.

Създадена: 04.06.2017 г.
Последна редакция: 04.06.2017 г.