Областният управител и Старозагорският митрополит представиха новия календар на Областна администрация

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан представиха днес пред журналисти новия календар на Областна администрация за 2018 г. Той е посветен на 140-годишнината от Въздигането на Стара Загора от пепелищата и е създаден съвместно със Старозагорската митрополия. Съдържа 12 черно-бели архивни снимки с изгледи и сгради от стара Стара Загора, някои от които датират от края на по-миналия век. Под всяка от снимките има обяснение за историята на съответната сграда и нейното някогашно предназначение. Фотосите са предоставени от Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. Дизайнът и изработката на стилния календар, издържан в пастелни цветове, са дело на старозагорска фирма.  

На първата страница за месец януари има снимка на параклиса „Св. Теодор Тирон“ в парк Аязмото, а вдясно от нея е обръщение на митрополит Киприан по случай Новата 2018 г.

В знак на признателност към старозагорския митрополит за неговата съпричастност при изготвянето на календара г-жа Микова му подари първия отпечатан брой. Тя благодари на представителите на медиите за добрата съвместна работа и за тяхната обективност в отразяването на дейността на Областна администрация и пожела на всички мирна, здрава и по-добра 2018 година. 

Деца от старозагорската фолклорна формация „Жарава“ поздравиха гостите с коледни песни.

20.12.2017 г.  

Създадена: 20.12.2017 г.