Областният управител и зам. областните управители участваха в тържествата по случай 140-ата годишнина от боевете на Шипка

Областният управител

Областният управител Гергана Микова и зам. областните управители Петя Чакърова и Димитър Драчев участваха днес в тържествата, посветени на 140-ата годишнина от боевете на връх Шипка. На честването присъстваха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народни представители, посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров, областни управители, кметове на градове от региона, хиляди граждани от цялата страна.

Преди тържеството на заветния връх г-жа Микова и г-н Главчев положиха цветя в памет на загиналите герои в костницата на храма „Рождество Христово” в гр. Шипка.

Празникът пред Паметника на свободата започна с тържествена литургия. Слово на признателност към героите, пролели кръвта си за свободата на България, произнесе Румен Радев. Военни поднесоха венци от името на официалните лица.

Голям интерес предизвика тазгодишната възстановка на боевете на връх Шипка, която е най-голяма по мащабите си досега. В нея участваха над 250 души от всички клубове „Традиция” у нас.

26.08.2017 г.

Създадена: 26.08.2017 г.
Последна редакция: 26.08.2017 г.