Областният управител и зам. областният управител участваха в тържествената заря-проверка по повод 140-ата годишнина от боевете за Стара Загора

Областният управител

Областният управител Гергана Микова участва в тържествената заря-проверка, посветена на 140-ата годишнина от боевете за Стара Загора. На тържеството присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на 44-ото Народно събрание Димитър Главчев, зам.-президентът Илиана Йотова, вицепремиерът Валери Симеонов, депутати, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и общински съветници, зам-.кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Йордан Николов, зам. областният управител Петя Чакърова, почетни роти от Втора механизирана бригада, стотици старозагорци.

Кметът Живко Тодоров се обърна към гостите с думи на признателност към подвига на загиналите за свободата на Стара Загора и България руски воини и български опълченци. Тържествено слово по повод първата голяма битка в Руско-турската война – тази за Стара Загора произнесе и председателят на НС Димитър Главчев.

Последва тържествената проверка, проведена от командирите на роти. Гражданите и официалните гости почетоха с едноминутно мълчание и падане на колене паметта на геройски загиналите за свободата на Отечеството.

5-минутна заря освети небето над Стара Загора и предизвика бурните ръкопляскания на събралото се множество.

След нея гостите присъстваха на тържествения концерт на Държавната опера. Неговата първа част премина под диригентството на старозагорския митрополит Киприан.

30.07.2017 г.

Създадена: 31.07.2017 г.
Последна редакция: 31.07.2017 г.