Областният управител и заместникът му ще направят оглед на критичните точки в областта след падналите дъждове

Областният управител

Във връзка с проливните дъждове в област Стара Загора през последното денонощие и взимането на преванивни мерки за защита на населението и недопускане на кризисни ситуации, тази вечер се проведе заседание на част от кризисния щаб към областния управител под председателството на инж. Георги Ранов. Бяха обсъдени възможностите за по-добра координация между институциите, както и конкретните действия на отделните звена при възникване на ситуация на кризи и бедствия в областта.

Обявено е бедствено положение в община Раднево, както съобщиха от общинската администрация.

Скъсана е дига на р. Сазлия в близост до подстанция Гълъбово и има опасност подстанцията да бъде залята. Има няколко наводнени къщи и екипи на РДПБЗН са в готовност да евакуират живеещите там при необходимост. 

Областният управител инж. Ранов и заместникът му Маноил Манев, както и други членове на щаба тръгват на оглед по критичните точки в областта.

От РЗИ Стара Загора съобщиха, че след дъждовете са възникнали проблеми с водоснабдяването в населени места на територията на област Стара Загора, обслужвани от ВиК Стара Загора:

- Община Стара Загора - с. Самуилово, с. Михайлово, с. Воденичарово, с. Бенковски.

- Община Мъглиж - с. Шаново, с. Юлиево.

- Община Братя Даскалови - с. Оризово, с. Опълченец, с. Черна гора, с. Партизанин.

- Община Раднево - с. Ковач, с. Диня, с. Сърнево, с. Пшеничево.

Издадено е предписание до ВиК ЕООД Стара Загора за предприемане на нужните мерки за възстановяване на качествата на питейната вода.

До кметовете на съответните общини са издадени предписания за предприемане на незабавни мерки за уведомяване на населението.

Уведомено е ръководството на ОДБХ Стара Загора за предприемане на необходимите мерки спрямо производителите и търговците на храни.

Създадена: 04.12.2014 г.
Последна редакция: 04.12.2014 г.