Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Казанлък Галина Стоянова подписаха договор за безвъзмездно прехвърляне на имоти

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Казанлък Галина Стоянова подписаха днес договор за безвъзмездно прехвърляне на имоти – частна държавна собственост, на Община Казанлък.

Договорът е за поземлен имот с площ от 50 213 кв.м, застроен с 21 сгради с обща площ от 3909 кв.м. Поради отпаднала нужда от ползване от страна на Министерството на отбраната, теренът и селскостопанските постройки се прехвърлят на Община Казанлък.

„Благодаря на областния управител инж. Ранов за отговорната и навременна реакция и на Министерския съвет затова, че със своето решение изпълни една необходимост на гражданството на Казанлък”, каза след подписването г-жа Стоянова.

На новопридобитите имоти ще се развият животновъдни стопанства за отглеждане на едър рогат добитък.  Фермерите, които ще бъдат преместени там, в момента ползват други терени. Те обаче не са подходящи, създават сериозни екологични проблеми за града и хората и са доста отдалечени от самите пасища. Пастирите и животните пресичат два пътя – общински и републикански, за да стигнат до тях.

Новият терен е точно до пасищата. Стопаните ще имат възможност да приведат постройките в по-добър вид, ще бъде спряно и екологичното замърсяване.

Галина Стоянова заяви, че ще предложи на Общинския съвет на предстоящото си заседание да вземе решение за отдаване на терена за развитие на животновъдни ферми. Ако съветниците гласуват „за”, стопаните ще могат още напролет да се преместят там. Г-жа Стоянова каза още, че ще предложи имотите да бъдат ползвани от фермерите безвъзмездно.

24.01.2017 г.

Създадена: 24.01.2017 г.
Последна редакция: 24.01.2017 г.