Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха на среща с представители на ЦИК

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на среща между представители на 11-те общински администрации от областта, ангажирани с организационно-техническата подготовка на местните избори, и членове на ЦИК. Срещата се състоя в зала 2 на Областна администрация. От страна на Централната избирателна комисия на нея присъстваха Росица Матева, Ивайло Ивков и Мария Бойкинова. Те разясниха важни технически и организационни моменти около подготовката, организацията и провеждането на предстоящите избори за кметове и общински съветници. От своя страна общинските служители поставиха редица въпроси, свързани с техническата и финансовата обезпеченост на изборния процес.

След това представителите на ЦИК разговаряха и с журналисти от местните медии. Срещата бе под мотото „По-близко до избирателите”. Тя е част от националната кампания на ЦИК, която се провежда в областните градове с цел да бъдат изяснени съществени процедури, свързани с упражняването на правото на глас. Журналистите също имаха възможност да задават въпроси. Те се интересуваха от принципа на уседналост при гласуване, регистрирането на правилно и неправилно гласуване, от правилата на преференциалния вот и възможностите чрез него да бъде пренаредена една листа от кандидати за общински съветници. От своя страна г-н Ивков изказа благодарност към медиите за тяхната роля в популяризирането на правилата за гласуване и разясняването на правата и задълженията на гражданите.

Създадена: 08.07.2015 г.
Последна редакция: 08.07.2015 г.