Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха на Великденски водоствет в затвора

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на тържествена Великденска служба и водосвет, които отец Йордан Карагеоргиев отслужи в Старозагорския затвор. Над 100 лишени от свобода изслушаха словото на отец Йордан. Той ги призова към вяра, надежда, смирение и добротворство.

С приветствие към затворниците по случай Възкресение Христово се обърна инж. Ранов, който им пожела здраве и живот. Традицията на светлите дни повелява да приемем благословията за топлота, милосърдие и човечност с признателност и благодарност, каза инж. Ранов. После двамата с г-жа Кръстева подариха на лишените от свобода православни календари и по едно великденско яйце.

Началникът на затвора комисар Иван Карушков показа на гостите православния храм в двора. Той е единствената самостоятелно изградена църква в затвор у нас. Комисар Карушков обясни, че в момента на входа на затвора, встрани от бариерата, се изгражда поредният параклис, предназначен за роднини и близки на лишените от свобода, които им идват на свиждане и искат да се помолят.   

Създадена: 14.04.2015 г.
Последна редакция: 14.04.2015 г.