Областният управител инж. Георги Ранов наблюдава многонационално обучение на полигона в Ново село

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов наблюдава днес на заключителния етап от многонационалното тактическо учение „Кабиле – 2015”, който се проведе на полигона в Ново село. На събитието присъства лично президентът на републиката Росен Плевнелиев, както и посланикът на САЩ у нас Марси Рийс, министърът на образованието Тодор Танев, зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътни войски ген. Майор Андрей Боцев, висши военни и други гости.

Учението в Ново село за сертифициране на Шестата батальонна бойна група в състава на Втора механизирана бригада се проведе от 13 до 25 юни. То беше на тема „Действие на батальонната група като преден отряд на механизирана бригада в отбранителна операция”. В него се включиха над 800 военнослужещи и до 190 единици бойна, транспортна и специализирана техника.

На 25 юни участващите в обучението, което се проведе под прякото ръководството на  командира на Втора механизирана бригада ген. Димитър Илиев, представиха придобитите способности.

Създадена: 25.06.2015 г.
Последна редакция: 25.06.2015 г.