Областният управител откри конференция "Връзки за развитието"

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов беше официален гост на откриването на конференцията "Връзки на развитието". Двудневният форум е част от събитията, посветени на 145-ата годишнина от създаването на Българската академия на науките и се организира от Община Стара Загора, Регионален академичен център Стара Загора  и БАН.

"Приветствам организаторите на конференцията за това, че поставят на вниманието на всички ни една изключителна важна тема, а именно влиянието на образованието и науката върху икономическото развитието на региона.

Със сигурност ще бъдат поставени много ключови въпроси, като професионалната подготовка и кариерното развитие на завършващите професионални училища и специалистите с висше образование, необходимите промени в образователната система, ролята на частния сектор за успешна реализация на младите хора, възможностите на държавата да координатора връзките между бизнеса и образователните институции.

 Надявам се, че през тези два дни ще родят много идеи и интересни предложения, чието успешно реализиране би могло да бъде полезно за всички страни", каза при откриването на форума инж. Ранов.

Създадена: 04.12.2014 г.
Последна редакция: 04.12.2014 г.