Областният управител откри три ЦНСТ и Защитено жилище в Казанлък

Областният управител

Три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище бяха открити днес в Казанлък. На официалната церемония лентата прерязаха областният управител на област Стара Загора Димитринка Петрунова, кметът на община Казанлък Галина Стоянова и общественият посредник Гинка Щерева.
Казанлъшки свещеници отслужиха водосвет за здраве и благоденствие, а в програмата бяха включени музикални и танцови изпълнения на деца от социални домове в региона.
Новопостроените 4 сгради са оборудвани в рамките на проект на Община Казанлък „Изграждане на три ЦНСТ и едно защитено жилище в град Казанлък”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Два от центровете се намират в кв. "Изток", а третият е в кв. "Васил Левски", като в непосредствена близост до него е и Защитеното жилище.
Трите центъра са построени на едно ниво. Имат капацитет 12+2 деца от 3 до 18-годишна възраст. Всяка от сградите е адаптирана за достъпност и има обособен собствен двор. Сградата на Защитеното жилище е изградена на два етажа с общ капацитет 8 младежи над 18 години. Монтиран е асансьор за осигуряване достъпността на втория етаж. Четирите сгради са проектирани, изпълнени и оборудвани с всички помещения, необходими за нормално функциониране - кухни, спални, трапезарии, бани, складове. Доставено е градинско обзавеждане за игри и почивка.

Създадена: 15.10.2014 г.
Последна редакция: 15.10.2014 г.