Областният управител подписа три договора за саниране на блокове в Казанлък

Областният управител

Областният управител инж. Георги Ранов подписа днес три тристранни договора по Националната програма за енергийна ефективност за цялостно саниране на три жилищни кооперации в Казанлък. Това са първите три договора за града на розите.

По данни на Областна администрация от края на миналата седмица броят на регистрираните сдружения на собственици в Старозагорска област е 76. От тях 48 сдружения са регистрирани в Стара Загора, 14 в Казанлък, 6 в Раднево, 4 в Гълъбово, 2 в Павел баня и по 1 в Николаево и Чирпан.

Броят на регистрираните заявления за финансова помощ в областта е 27. От тях 17 са в Стара Загора, 4 в Казанлък, 3 в Раднево, 2 в Гълъбово, и 1 в Николаево.

Броят на одобрените заявление за финансова помощ е 23. В Стара Загора те са 13, в Казанлък - 4, в Гълъбово - 2, в Раднево - 3, в Николаево – 1.

Броят на сключените договори между общини от областта и сдружения на собственици е 18. От тях най-много са те в Стара Загора – 9, в Казанлък са 4, в Раднево са 3, в Гълъбово – 2.

С днешните три договора за саниране на жилищни сгради в Казанлък, които подписа инж. Ранов, броят на подписаните тристранни договори от кметове на общини, Българската банка за развитие и областния управител е 12.

Данните са от края на миналата седмица и се менят динамично.

Създадена: 07.04.2015 г.
Последна редакция: 07.04.2015 г.