Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областните управители Румяна Друмева И Димитър Драчев присъстваха на посрещането на 32-ия контингент от Афганистан

Областният управител

Областният управител проф. Шошева и зам. областните управители Румяна Друмева и Димитър Драчев присъстваха днес на посрещането на 32-ия военен контингент от мисия в Афганистан, което се състоя на площада пред Общината в Стара Загора. Служебният министър на отбраната и вицепремиер Стефан Янев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши военни, близки и приятели на военнослужещите и много граждани присъстваха на тържеството.

Министърът на отбраната и ген. Боцев поздравиха участниците в мисията за успешното им представяне и изпълнение на всички поставени задачи по време на престоя им в Афганистан. 

110 млади мъже и жени се завърнаха от мисията  на НАТО „Решителна подкрепа”. От тях 19 получиха грамоти и предметни награди по време на церемонията по посрещането.

Военнослужещите от 32-ия контингент се прибраха в България на 18 март. Те участваха в мисия по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. В структурата на контингента са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност.

23.03.2017 г.

Създадена: 23.03.2017 г.
Последна редакция: 23.03.2017 г.