Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областният управител Румяна Друмева присъстваха на празника по случай 9 май - Ден на победата и на Обединена Европа

Областният управител

Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областният управител Румяна Друмева участваха днес в тържествата, посветени на  72-ата годишнина от края на Втората световна война и Деня на победата и на Обединена Европа – 9 май.

Те присъстваха на празника, организиран от Съюза на ветераните от войните на България, който се състоя пред Паметника на съветския воин в парк „Аязмото”. Гости бяха и първият секретар на посолството на Руската федерация у нас Максим Знаменский, депутатът от БСП Георги Гьоков, ветерани от Втората световна война, много граждани.

С поздрав към присъстващите се обърнаха Ирина Минева, председател на Руския клуб в Стара Загора, г-н Знаменский, г-н Гьоков. Ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина рецитираха стихове на Роберт Рождественский.

Пред паметника бяха поднесени венци от името на областния управител, Съюза на ветераните и посолството на Руската федерация. Десетки старозагорци също положиха цветя и сведоха глави в знак на признателност пред подвига на героите, дали живота си за победата над хитлерофашизма.

9.05.2017 г.

Създадена: 09.05.2017 г.
Последна редакция: 09.05.2017 г.