Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областният управител Румяна Друмева участваха в тържествата по случай 3 март на връх Шипкака

Областният управител

Областният управител проф. Веска Шошева и зам. областният управител Румяна Друмева участваха днес в тържествата за 3 март на връх Шипка. Преди да се изкачат до върха, сутринта те присъстваха на заупокойна литургия в памет на загиналите герои, която бе отслужена в  Манастира „Рождество Христово”.

По-късно в подножието на върха се състоя тържественото отбелязване на Националния празник 3 март. На него дойдоха премиерът Огнян Герджиков, вицепремиерът Малина Крумова, представители на посолствата на Русия и Беларус у нас, областният управител на Габрово Иванка Баева, кметовете на Казанлък – Галина Стоянова, и на Габрово – Таня Христова, лидери на политически партии, хиляди граждани от всички краища на страната.

Великотърновският митрополит Григорий и старозагорският Киприан отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България български, руски, финландски и други войни, а след нея и благодарствена молитва за благоденствие и мир на България.

Официалните лица изкачиха пеш 894-те стъпала до заветния връх, където се поклониха пред Паметника на свободата и поднесоха венци и цветя.

На 3 март за втора поредна година година алпинисти от старозагорското ТД „Сърнена гора” спуснаха над 50-метров трибагреник от върха на сградата на Областна администрация до първия етаж.

3.03.2017 г.

Създадена: 03.03.2017 г.
Последна редакция: 03.03.2017 г.