Областният управител взе участие в събитията от програмата на Националното честване на Шипченската епопея

Областният управител

Областният управител на Стара Загора Димитринка Петрунова взе участие в тържествените събития, посветени на 137-ата годишнина от боевете при Шипка и 80-ата годишнина от изграждането на Паметника на свободата на връх Шипка. Сутринта тя присъства на отслужената в храм-паметника "Рождество Христово" заупокойна света литургия в памет на загиналите в шипченските боеве, след което се включи в един от трите туристически лъчове до паметния връх. Там областният управител проведе среща с Данчо Данчев - директор на Национален парк-музей "Шипка-Бузлужда", а по-късно изгледа възстановката на боевете при Шипка, която се организира и провежда от Национално дружество "Традиция".

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион освети вечния огън в криптата на Паметника на свободата.

В 20:45 ч. областният управител присъства на тържествената заря-проверка в подножието на върха. Преди зарята президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев, под чийто патронаж преминава Националното честване на Шипченската епопея, прие почетния строй на националната гвардейска част.

Създадена: 24.08.2014 г.
Последна редакция: 24.08.2014 г.