Областният управител, зам. областните управители и представители на институции и на РИК обсъдиха подготовката и провеждането на изборите

Областният управител

Областният управител Веска Шошева, зам. областните управители Румяна Друмева и Димитър Драчев и главният секретар Мария Алексиева имаха среща днес с директора на ОД МВР Николай Кирков, директора на „Охранителна полиция” комисар Илиян Илиев, зам. окръжния прокурор Нейка Тенева, председателя на РИК-Стара Загора Теодора Крумова и представители на избирателната комисия.

Тема на разговора им беше организационно-техническата подготовка за предстоящите в неделя парламентарни избори. Проф. Шошева отбеляза създадената много добра координация между ОД МВР, РИК и Областна администрация във връзка с изборите на 26 март.

На срещата бяха обсъдени също редът и организацията по посрещането на секционните избирателни комисии след приключването на вота и осигуряването на максимално бързия им  и безпроблемен достъп до РИК.

В събота и неделя, както и през цялата нощ след изборите, Областна администрация ще осигури дежурни служители, които в случай на нужда ще оказват съдействие на РИК и представителите на секционните комисии за предаване на изборната документация.

23.03.2017 г.

Създадена: 23.03.2017 г.
Последна редакция: 23.03.2017 г.