Отбелязват се 170 години от рождението на Капитан Петко Войвода

Отбелязват се 170 го

С общоградски ритуал в парк "Тракия" в Стара Загора бяха отбелязани 170 години от рождението на Капитан Петко Войвода. От името на областния управител инж. Георги Ранов, който присъства на церемонията заедно със зам.областния управител Мариана Кръстева, беше поднесен венец на признателност пред паметника на Капитан Петко Войвода. Председателят на Тракийско дружество "Одринска епопея" Петра Мечева припомни някои от знаковите събития в живота на големия български революционер, а кметът Живко Тодоров призова да следваме примера на Капитан Петко за отдадеността към българщината, смелостта и безкористността. 

Венци бяха поднесени и от името на Община Стара Загора и Старозагорски военен гарнизон, Общински съвет Стара Загора и Тракийско дружество "Одринска епопея". С цвете в ръка десетки граждани, представители на организации и сдружения също се поклониха пред паметта на Капитан Петко Войвода. 

В общоградския ритуал участие взеха военният духов оркестър, знаменна група и представително формирование от Втора механизирана бригада.

Създадена: 18.12.2014 г.
Последна редакция: 18.12.2014 г.